maandag 4 juli 2011

Zalmfilet met geitenkaas uit de oven




Ingrediënten
Voor 4 personen.

1/2 citroen
2 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
2 eetlepels verse Italiaanse kruiden, fijngesneden
versgemalen peper
500 gram verse zalmfilet
1 pakje geitenkaasrolletjes

Bereiding


Oven voorverwarmen op 225 graden. Citroen schoon boenen, schil raspen en vrucht uitpersen. In kom citroenrasp mengen met olie, Italiaanse kruiden en peper naar smaak. Zalmfilet in vier gelijke stukken snijden en inwrijven met zout, peper en 1 eetlepel citroensap. Stukken zalm naast elkaar in ovenschaal leggen.
Geitenkaas in dunnen plakjes snijden en deze dakpansgewijs op zalm leggen. Kruidenmengsel erover sprenkelen. Schaal in midden van oven schuiven, tot zalf na 10 - 15 minuten gaar is en geitenkaas begint te kleuren.
Lekker met in de schil gebakken aardappelen en broccoli.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen