maandag 4 juli 2011

Speculaasmuffins met amandelspijs

Ingrediënten
Voor 12 stuks.

125 gram zachte roomboter
125 gram bruine basterd suiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
3 eetlepels melk
2 eetlepels koek en speculaaskruiden
ongeveer 150 gram amandelspijs


Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Klop de boter met de bruine basterd suiker en de vanillesuiker romig. Voeg daarna, stuk voor stuk, de eieren toe. Klop de massa in vijf minuten luchtig. Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel toe en spatel het door het mengsel. Voeg de kruiden toe en spatel erdoor. Daarna drie eetlepels melk door het beslag spatelen.

Doe muffinvormpjes in een muffinpan en vul deze met het beslag.
Snijd daarna de amandelspijs in twaalf gelijke stukken en druk deze in het beslag.

Bak de muffins in 15 minuten gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen