donderdag 14 juli 2011

Mediterrane kabeljauw met penne



Ingrediënten
4 personen

1/2 zakje zongedroogde tomaten (a 100 gram)
500 gram trostomaten
1 potje zwarte olijven zonder pit (240 gram)
400 gram kabeljauwfilet
2 eetlepels Italiaanse kruidenmis (diepvries, strooibusje a 50 gram)
1 dl droge witte wijn
1 zakje gemalen oude kaas (150 gram)
350 gram penne (pasta)
boter om in te vetten

Bereiding

Oven voorverwarmen op 175 graden. Gedroogde tomaten in reepjes snijden en ongeveer 15 minuten weken in warm water. Tomaten schoonmaken en in parten snijden. Olijven laten uitlekken en in plakjes snijden. Vis in ingevette ovenschaal leggen. Bestrooien met kruiden, zout en peper. Wijn erover schenken. Tomaten en olijven erover verdelen.
Bestrooien met zout, peper en kaas. Schaal in midden van oven in ongeveer 25 minuten gaar en bruin bakken. Intussen penne koken volgens gebruiksaanwijzing.
Vis serveren met penne.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen