vrijdag 15 juli 2011

Kruidige kipbroodjes met tzatziki


Ingrediënten
4 personen

1 schaal kipfilet in blokjes (ca. 300 gram)
2 eetlepels cajunkruiden (doosje 30 gram)
1 komkommer
2 eetlepels boter of margarine
1 pak Franse roerbakgroente (diepvries, 450 gram)
1 pak shoarmabroodjes
250 ml milde yoghurt
2 teentjes knoflook

Bereiden


Kipblokjes mengen met kruiden. Komkommer wassen en halveren. Zaadjes verwijderen en komkommer raspen. Geraspte komkommer bestrooien met zou en in zeef laten uitlekken. Intussen boter verhitten in koekenpan. Kip in ca. 6 minuten bakken. Groente bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Broodjes opensnijden en verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Uitgelekte komkommer mengen met yoghurt. Knoflook pellen en boven yoghurt uitknijpen. Op smaak brengen met zout en peper. Kipblokjes in broodjes serveren samen met groente en tzatziki*.


* Voor het gemak gebruik ik ook wel eens verse tzatziki uit de winkel (voor de Huizers : Vershof of de Kaasspecialist op het Holleblok)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen