vrijdag 1 juli 2011

Japanse biefstuksalade





Ingrediënten
Voor 2 personen.

125 gram mihoen
1/2 komkommer
1/2 bosje radijs
1 zak waterkers (75 gram)
6 eetlepels Japanse sojasaus
4 eetlepels rijstazijn of 2 eetlepels sherry
1 theelepel suiker
1 theelepel wasabipasta of geraspte mierikswortel
1 theelepel sesamolie
2 kleine biefstukken
1 eetlepel olie
2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes

Bereiding


Mihoen doormidden breken en volgens instructie op de verpakking bereiden. Afgieten en met koud stromend water afspoelen.
Komkommer schillen en in reepjes snijden. Radijsblad afsnijden en wassen. Radijs in partjes snijden. Harde steeltjes uit de waterkers verwijderen. In een slaschaal sojasaus, rijstazijn, suiker, wasabi en sesamolie tot dressing kloppen. Biefstukken met olie bestrijken. (Grill)pan verhitten en biefstukken op hoog vuur in 3-4 minuten rondom bruin en van binnen rose bakken. Vlees 1 minuut laten rusten, dan in dunne plakjes snijden.
Mihoen over twee borden verdelen. Waterkers, radijsblad en komkommer met dressing mengen. Salade op mihoen scheppen en radijs erover verdelen. Biefstuk op salade leggen en bestrooien met zout, peper en sesamzaad.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen