woensdag 13 juli 2011

Bonenstoofpot met Catalaanse worstjes







Ingrediënten
4 personen

1 schaal Catalaanse braadworstjes
2 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook, gepeld
1 pot witte bonen (370 gram), uitgelekt
1 blik rode kidneybonen (400 gram), uitgelekt
1 pak tuinbonen fijn (diepvries, 300 gram)
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 eetlepel gedroogde oregano


Bereiden


Worstjes in vieren snijden. In hapjespan olie verhitten en worst op matig vuur 5 minuten zachtjes bakken, regelmatig keren. Knoflook boven worst uitpersen en 1 minuut meebakken. Witte bonen, kidneybonen en bevroren tuinbonen door worst scheppen.
Tomatenblokjes met vocht en oregano toevoegen. Geheel in nog tien minuten zachtjes gaar stoven, af en toe omscheppen.
Stoofpot pittig op smaak brengen met zout en peper. Lekker met geroosterd bruinbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen