woensdag 13 juli 2011

Abrikozenslof met amandelspijs



Ingrediënten

2 blikken abrikozen op sap (a 400 gram)
2 eetlepels vloeibare honing
1 blikje gekoel croissantdeeg
1 citroen
1 pakje amandelspijs (300 gram)
1 ei
125 ml slagroom
1/2 zakje amandelschaafsel (a 45 gram)

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden. In zeef abrikozen laten uitlekker, sap opvangen. In pan sap met honing op hoog vuur ongeveer 10 minuten inkoken tot siroop. Bakplaat bekleden met bakpapier. Croissantdeeg uitrollen. Lap halveren en twee helften tegen elkaar aan op bakplaat leggen tot brede rechthoekige lap,  naden dichtdrukken en randen ca. 2 cm omhoog vouwen.

Citroen schoonboenen en schil eraf raspen. In kom amandelspijs met vork losmaken. Citroenrasp, 2 el abrikozensap, ei en slagroom erdoor roeren tot romig mengsel ontstaat. Mengsel over deeg uitstrijken en abrikozen dicht tegen elkaar aan met bolle kant naar boven erop leggen. Amandelen over abrikozen strooien.
In midden van de oven taart in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.  Uit oven royaal bestrijken met abrikozensap.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen