donderdag 14 juli 2011

Aardappelsalade met gerookte kip en korianderdressing



Ingrediënten
8 personen

1 kilo aardappels (met rode schil)
125 ml crème fraîche
2 eetlepels mayonaise
1/2 citroen, geraspt en geperst
1 theelepel scherpe mosterd
1 teentje knoflook, geperst
1 zakje verse koriander (15 gram), fijngesneden
1/2 theelepel suiker
zak rucolasla (75 gram)
2 gerookte kipfilets (ca. 250 gram)
4 eetlepels gepelde pistachenootjes (zakje a 55 gram)

Voorbereiden

Aardappels schoonboenen en ongeschild in bodem water met zout in 20 minuten gaar koken. Afgieten en iets laten afkoelen.
In kom crème fraîche, mayonaise, 3 el citroensap, mosterd, knoflook en koriander tot romige dressing kloppen. Op smaak brengen met zout, peper en suiker. Aardappels in plakken snijden en in een kom doen. Voorzichtig omscheppen met dressing en salade minstens 1 uur op een koele plek laten staan, zodat smaak zich kan ontwikkelen.

Bereiden
Grote schaal bekleden met rucola. Aardappelsalade erop scheppen. Kipfilet schuin in plakken snijden en rangschikken op salade. Pistachenoten erover strooien.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen